Like FB SMATS KB

Saturday, November 6, 2010

Hari Keluarga SMKA Tun Said 2010
6 November Sabtu, Program Hari Keluarga yang pastinya akan menjadi kenangan setiap individu yang telah hadir bersama keluarga mahupun saudara mara akan kekal terpahat menjadi sebuah kenangan yang terindah. Aktiviti Hari Keluarga sememangnya merupakan satu aktiviti yang dapat merapatkan silaturahim antara satu dengan yang lain samada guru-guru dengan anggota sokongan sekolah mahupun pun guru-guru dengan pihak pentadbiran sekolah.


Aktiviti ini tidaklah dirancang dengan terlebih awal berikutan kekangan masa dan aktiviti sekolah yang padat pada tahun ini. Namun, berkat kesabaran dan kegigihan setiap warga SMATS yang terlibat dalam menjayakan program ini, program hari keluarga ini akhirnya telah berjaya dilaksanakan dengan meriah sekali. Kehadiran warga SMATS bersama keluarga masing-masing telah menjadikan aktiviti hari kelurga ini lebih bermakna,

manakala penyertaan setiap aktiviti oleh ahli kelurga yang hadir telah menjadikan hari keluarga SMATS lebih ceria.

Aktiviti yang disediakan merangkumi setiap lapisan umur keluarga yang hadir. Antara aktiviti yang telah berjaya dilaksanakan adalah seperti pertandingan tiup belon, bawa guli dalam sudu, pungut gula-gula dan lari bawa belon khas untuk kanak-kanak kecil. Aktiviti untuk murid sekolah rendah juga turut disediakan. Manakala antara aktiviti untuk orang dewasa yang mendapat sambutan hangat adalah seperti tarik upih pinang, lari ikat kaki suami isteri, bowling kelapa dan acara bersama keluarga yang menarik perhatian adalah membina istana pasir.


Program Hari keluarga seperti ini sudah pastinya akan menjadi salah satu aktiviti tahunan yang pasti akan dimasukkan di dalam kalendar tahunan kelab staff untuk tahun-tahun yang akan datang. Yang pastinya tahun depan, lokasinya akan berubah kerana setiap perubahan akan membawa lebih banyak pengalaman kepada setiap kita.


Terima kasih kepada semua AJK Induk Hari Kelurga SMATS @ para cr3w bertugas, para guru dan staff serta warga keluarga mereka dan disamping semua individu yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam dalam menjayakan hari yang terindah ini.


Gambar akan dimuatnaik di dalam koleksi gambar dalam masa terdekat ini. Harap bersabar..

No comments:

Post a Comment

Gambar Panorama Sekolah